Un câine care… pictează!

Este o imagine destul de neobișnuită să vezi un câine cu o pensulă în gură și cu o beretă elvețiană roșie pe cap. Și mai neobișnuit este dacă acest patruped mai și pictează pe o pânză albă.

În Long Island trăiește un astfel de labrador negru: stăpâna lui este pictoriță, astfel că după o vreme i-a venit și lui cheful să picteze. Treaba a început să meargă așa de bine, încât astăzi lucrările sale sunt vândute pentru sume serioase. Dar cum a început totul?

Artista Yvonne Dagger creează zi de zi în atelierul propriu, unde îl însoțește mereu și labradorul său negru, Dagger al II-lea. Multă vreme, patrupedul nu făcea altceva, decât să stea așezat la picioarele stăpânei sale și să urmărească atent modul în care picta. Într-o dimineață însă, a venit la Yvonne și a început să îi împingă cu botul mâna în care ținea pensula. Artista l-a întrebat pe câine dacă i-ar face plăcere să picteze împreună, la care Dager al II-lea a început a început să dea din coadă într-un mod nebunesc. Așa a început carierea artistică al acestui „Dog Vinci” a zilelor noastre.

Inițial, Dagger al II-lea a fost pregătit să fie câine terapeutic, dar la scurt timp a devenit clar că nu răspunde prea bine la comenzi și îi este teribil de frică de urcatul scărilor, astfel că training-ul a fost întrerupt. Cele învățate până în acel moment au fost, însă, aplicate cu succes în timp ce picta, întrucât atunci când ține pensula în gură este capabil de niște mișcări mult mai fine decât un câine obișnuit. Arta sa este în mare parte de tip abstract, dar stăpâna lui spune că, uneori, pot fi recunoscute și forme concrete în creațiile sale. Dagger al II-lea folosește cu plăcere culorile, ceea ce face ca picturile sale să fie cu adevărat speciale și pentru care astăzi există o cerere destul de mare. Yvonne direcționează banii obținuți pentru picturile câinelui ei în scopuri caritabile, sprijinind financiar, printre altele, adăposturi pentru animale.

Dog Vinci este cu siguranță un caz special. Noi am selectat poveștile altor câtorva pufoși cunoscuți în întreaga lume, și le poți citi pe site - fie că sunt câini deosebiți sau pisici celebre.