Sfaturi pentru ca pisica ta să se bucure de perioada sărbătorilor

Perioada sărbătorilor, plină de bucurie și iubire, ar trebui să fie memorabilă atât pentru tine, cât și pentru pisică. Totuși, sezonul aduce și câteva schimbări care îți pot deruta prietena felină. Casa e mai plină, decorațiuni ciudate atârnă în interior, unde mai pui că a apărut o plantă imensă pe care nici măcar n-are voie să o zgârie! Ca să te asiguri că aveți toți parte de un Crăciun fericit împreună, îți oferim mai jos câteva sfaturi pentru zilele festive…

Se cațără pe bradul de Crăciun…

E perfect normal ca pisica să fie atrasă de noul brad strălucitor din casă. Cum s-ar putea altfel? Arată fix ca un post înalt de scărpinat, plin de jucării interesante care se mișcă și licăresc. Pentru a evita o catastrofă legată de brad, ce mai bine e să utilizezi simțul olfactiv special al pisicii împotriva ei! Pisicilor nu le place mirosul de citrice, așa că ai șanse să stea departe de pom dacă pui la bază niște coji de portocale sau niște felii de lămâi.

Fragil – atenție la lăbuțe!

N-are niciun farmec să ai brad dacă nu-i pui decorațiuni colorate, dar ar fi ideal să nu fie de spart sau de mâncat! Dacă ai câteva ornamente mai prețioase, pune-le în vârf, unde pisica ajunge mai greu. Să-i pui la îndemână multe jucării, ca să fie mai puțin tentată să se joace cu bradul.

Răbdarea e de aur, chiar și la pisici

MEREU suntem tentați să tragem cu ochiul la cadourile de sub brad, iar pisica nu face excepție! Cadourile sclipitoare de sub brad sunt ca un magnet pentru prietena ta blănoasă. Ai fi surprins cât de repede reușește să desfacă toate cutiile pe care tu te-ai chinuit să le ambalezi câteva ore, stricând astfel toată surpriza! Ca să-și concentreze ochii de vultur pe altceva (și ca să-i dai un cadou de Crăciun timpuriu), fă un ghem din resturi de hârtie de împachetat; îi va plăcea le nebunie noua jucărie!

Renunță la panglici

Pisica ta are o abilitate cu totul specială: poate transforma aproape tot ce ai în casă în jucării. De obicei este distractiv, dar nu e ideal să transforme accesoriile de Crăciun în „jucării”, iar primele vizate sunt panglicile. De ce? Limba pisicii este acoperită de niște țepi minusculi îndreptați spre gât. Din cauza direcției lor, pisica nu poate scuipa nimic din ce rămâne prins pe limbă. O ajută mult când se curăță sau scoate carnea de pe os, dar devine problematic dacă îi rămâne pe limbă ață sau panglică subțire. Cel mai bine este să te ferești cât poți de asemenea panglici decorative.

Noapte de vis

De Crăciun vin mulți oaspeți (rude îndepărtate, copii și prieteni). Reunirea întregii familii în jurul bradului este minunată, dar obositoare (imaginează-ți cât e de solicitantă pentru pisica ta care ține așa de mult la intimitate!). Unele pisici abia așteaptă să fie în centrul atenției de sărbători, dar altele sunt de-a dreptul intimidate de străini. Dacă pisica se retrage în colțul ei confortabil, atrage-le atenția oaspeților că nu vrea să fie deranjată. După ce se familiarizează cu noile sunete și mirosuri și își dă seama că nu este în pericol, mai mult ca sigur va ieși singură să își salute oaspeții cum se cuvine. E de ajutor și să pui în priză FELIWAY CLASSIC Diffuser ca să umpli încăperea de „mesaje de fericire”, care o relaxează și o încurajează să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Moș Crăciun vine mai ales la pisici…

Proprietarii de pisici nu scapă nicio ocazie să își copleșească felina din dotare cu daruri care mai de care: șosete de Crăciun pline de jucării și gustări, calendare de advent pentru pisici, felicitări personalizate cu poze cu animăluțul iubit. Dar te-ai gândit ce și-ar dori pisica dacă i-ar scrie o scrisoare Moșului? În loc să îi dai o gustare sau un bol pentru hrană, încearcă să fii mai creativ anul acesta. Vei avea o mulțime de cutii goale de la cadouri, pe care le poți transforma într-o jucărie distractivă pentru pisică. Posibilitățile sunt nenumărate: de la castele de carton la decorațiuni speciale (îți garantăm că va fi foarte fericită de cadou!).

Cina de Crăciun – ce să faci și ce să nu faci

Ce ar putea să-i placă mai mut pisicii drept cadou decât să aibă parte de o cină festivă ca la carte? Deși e tentant să-i dai ce rămâne de la masă (câteva felii de curcan nu-i fac niciun rău!), dacă îi dai prea multă mâncare va avea dureri de burtică. Ca să te asiguri că are parte de tratament regal, cumpără-i o specialitate pentru feline (carne sau pește mai scump);  va fi fericită și va simți din plin spiritul Crăciunului!

Tot ce-mi doresc de Crăciun e să stăm împreună

Profită de vacanța de iarnă pentru a sta cât mai mult cu pisica. Joacă-te cât de mult poți (nu doar plimbă un pic șoarecele de jucărie prin fața ei). La drept vorbind, după atâta mâncare nu vă face rău un pic de mișcare. De asemenea, să nu uiți să incluzi și pisicuța dacă vă uitați la filme speciale de Crăciun, dat fiind că este membru al familiei cu drepturi depline!