Pisici la malul mării

Este un mit larg răspândit faptul că toate pisicile sunt îngrozite de apă. Există însă și excepții cărora chiar le face plăcere să facă baie și nu se sperie deloc de apă. Pe insula Sardinia din Italia trăiește o întreagă colonie de pisici, care își petrece zilele, de o sută de ani încoace, la malul Mării Tireiene.
pisici la malul marii ceva pufos
sursa: www.gattisupallosu.org
Inițial, pisicile au fost duse pe insulă de către pescari, pentru a se proteja astfel de rozătoare, atât pe vapor, cât și în sat. Nu aveau de unde să știe că peste o sută de ani, cea mai mare atracție turistică din San Vero Milis va fi tocmai această colonie de pisici, adusă acolo de către ei. În prezent, este vorba despre aproximativ 60 de pisici, dintre care jumătate se trag din pisicile aduse pe insulă inițial. Pe plaja numită Su Pallosu se pot plimba libere 37 de pisici, restul locuiesc la un adăpost sau la o clinică.
Cu timpul, localnicii și-au dat seama de potențialul turistic al coloniei de pisici, motiv pentru care un cuplu de localnici a fondat o organizație nonprofit care să aibă grijă de aceste feline. Este nevoie mai ales de apărare împotriva suprapopulării cu pisici, în plus, felinele au nevoie de supraveghere permanentă din partea medicilor veterinari și de asigurarea mâncării, de două ori pe zi.
Datorită pisicilor, în sat sosesc, în fiecare an, mii de turiști, mulți dintre ei din străinătate. Având în vedere interesul mare, vizita este supusă unor reguli, căci trebuie avut în vedere și liniștea pisicilor,  de aceea, dacă vrei să vezi pisicile care se plimbă pe plajă, trebuie să te înregistrezi pe o listă. Vizita este gratuită, dar în apropierea pisicilor pot ajunge maxim 10 persoane și numai pentru o jumătate de oră.
Să fie, deci, vacanța la mare posibilă, alături de prietenele noastre feline? Fiecare părinte de pisică știe cât poate duce mustăcioasa sa. Ce știm sigur este că pisicile nu iubesc schimbările - dar dacă totuși decidem că ele ne vor însoți în orice călătorie, le putem face experiența mai plăcută cu ajutorul feromonilor FELIWAY ceva pufos
Iar dacă pleci în vacanță și alegi să o lași pe pufoasă acasă, avem câteva sfaturi utile aici.