Cum ajutăm câinii alergici

Dacă ai un câine care se scarpină, își mușcă lăbuțele, își freacă capul, are iritații pe piele, infecții recurente la nivelul urechilor sau leziuni pe piele e posibil ca blănosul să aibă o alergie. Iată care sunt cauzele și simptomele alergiilor și cum putem ajuta câinii alergici să își mențină o stare de sănătate cât mai bună.

Cauzele Alergiilor la Câini

Alergiile sunt cauzate de o reacție exagerată a organismului la anumite molecule („alergeni”) care pot proveni dintr-o mulțime de surse, incluzând:

 • mediul: iarbă, polen, acarieni de praf, textile, chimicale
 • paraziți: ciupituri de purici sau țânțari
 • alimente: ingrediente sau aditivi alimentari

Poate fi o adevarată provocare pentru medicul veterinar să determine ce alergen a cauzat problema.

Dermatita atopică canină sau CAD este numele unei afecțiuni cauzate de o reacție la alergenii din mediu. Este o boală des întâlnită ce poate afecta între 10% și 15% dintre câini. Unele rase sunt predispuse la CAD - cum este cazul West Highland White Terrier, Lhassa Apso, English și Irish Setter, Retriever, Boxer, Bulldog și al Dalmațienilor.

Bariera cutanată este esențială în protecția organismului față de alergeni, iar câinii atopici s-au dovedit a avea acestă barieră imperfectă. De aceea este important să îngrijim și să protejăm această bariera cutanată.

DOUXO ceva pufos te poate ajuta să ai grijă de pielea câinelui și să-i protejezi bariera cutanată.

Simptomele Alergiilor la Câini

cainii alergici Douxo ceva pufos
 • Semnul principal al unei alergii este iritaţia cutanată.
 • Câinii alergici se scarpină şi adesea se muşcă de picioare, îşi freacă faţa de covor sau de mobilă, sau se sacrpina pe lateralele corpului sau pe burtă.
 • Pielea se poate înroşi.
 • Sunt şi predispuşi la infecţii otice. Poate fi de altfel singurul simptom: urechi roşii şi murdare cronic sau chiar infecţii otice recurente cu puroi.
 • Pruritul rămâne un semn frecvent.Infecţiile bacteriene secundare sunt ceva obişnuit ţinând cont de faptul că scărpinatul şi linsul pot contamina pielea deteriorată.

6 Sfaturi pentru Calmarea Alergiilor Câinelui Tău

 1. Consultă medicul veterinar pentru a identifica problema şi a trata afecţiunea primară. Diagnosticul va determina măsurile ce trebuie luate ulterior.
 2. În gestionarea problemelor, folosește un şampon de calitate superioară, o spumă sau şerveţele pentru a curăţa şi calma pielea şi a menţine ecosistemul cutanat natural. Alegeţi formulele speciale cu acţiune antiseptică.
 3. Toaletează şi periază regulat câinele şi curăţă pliurile pielii, urechile şi între degete.
 4. Ferește animalul de paraziţi, tratându-l împotriva puricilor, căpuşelor şi paraziţilor interni în mod regulat.
 5. Hrănește-ți prietenul canin cu o dietă echilibrată de bună calitate. Suplimentele nutritive cu acizi graşi esenţiali, vitamine şi minerale trebuie administrate dacă şi cum recomandă medicul veterinar.
 6. Planifică vizite periodice la cabinetul veterinar pentru a monitoriza starea pielii câinelui tău.
DOUXO Calm Ceva Pufos DOUXO ceva pufos

Cu ajutorul DOUXO ceva pufos Calm,  iritațiile se calmează, iar ecosistemul natural al barierei cutanate se poate reface, pentru a-l ajuta pe prietenul tău canin să se simtă din nou bine în pielea sa.