Pet Phos ® sprijină performanța patrupezilor

Sute de ore de antrenament pentru patrupezii Clubului Câinilor Utilitari din București

Una dintre principalele activități ale Clubului Câinilor Utilitari din București este cea de Căutare și Salvare. După sute de ore de antrenament, câinii implicați în program sunt atestați să participe la misiuni de salvare alături de echipele din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență. Pregătirea pentru performanță a câinilor din Club se realizează prin antrenamentele de specialitate, dar şi prin alimentaţie, asigurându-se patrupezilor salvatori echilibrul nutrițional, cu tot necesarul de vitamine și minerale. Suplimentele Pet Phos® asigură câinilor nutrienții necesari pentru a fi în cea mai bună formă.

Câinii de salvare ai Clubului Câinilor Utilitari sunt pregătiţi pentru a fi capabili să găsească orice victimă în situații precum inundații, cutremure, avalanșe, accidente, teren accidentat sau cu vizibilitate redusă. Pentru a reuși această performanță, echipele de voluntari ai Clubului desfășoară săptămânal antrenamente și simulări, astfel încât cățeii să poată fi gata în orice moment să participe la misiuni de salvare.

Dresajul are ca scop crearea unei legături perfecte între câine și stăpânul său prin învățarea patrupedului să răspundă la comenzi în orice situație. Pentru a reuși acest lucru, este necesar un antrenament constant al comenzilor de bază specifice activității. Parte din antrenamentul câinilor de salvare sunt și simulările pe teren ce presupun expunerea cățeilor la situații cât mai aproape de realitate. Pentru ca programul de dresaj să aibă efectele dorite, câinele trebuie să fie sănătos și în cea mai bună formă, astfel încât să reziste și să reacționeze corect la orele de antrenament.

„Dresorii Clubului Câinilor Utilitari antrenează câini pentru intervenții reale alături de forțele statului în situații de dezastru. Pentru asta se antrenează săptămânal: de trei ori pe săptămână pentru partea tehnică și de cel puțin două ori pentru partea fizică. Vorbim probabil de 6-8 ore de muncă efectivă cu fiecare câine. Încercăm să educăm acești căței în mod gradual pentru a suporta acest gen de efort, atât fizic, cât și psihic, pentru a ajunge în punctul în care să atingem performanțele dorite. Tragem tare pentru că știm că au resursele necesare!”, a explicat Vlad Popescu, dresor profesionist și co-fondator al Clubul Câinilor Utilitari.

Alături de o alimentație echilibrată și completă, suplimentele din gama Pet Phos® Canin acoperă necesarul de vitamine şi minerale a câinilor de salvare tocmai pentru ca aceştia să fie în cea mai bună formă, pregătiţi mereu pentru performanță. Fiecare produs Pet Phos® Canin conține vitamine (A, D, E, B, C), minerale (fier, cupru, zinc, mangan, iod, seleniu, magneziu, calciu), aminoacizi (cum ar fi taurina, arginina, metionina) și extracte din plante (tescovină, ginseng) în combinația potrivită pentru nevoie fiziologice ale patrupezilor salvatori.

Pentru animalul dumneavoastră de companie, fie că participă la antrenamente speciale, sesiuni obișnuite de dresaj sau pur și simplu pentru plimbarea zilnică, alegeţi produsul potrivit împreună cu medicul veterinar, singurul care vă poate sfătui asupra unei diete echilibrate și variate pentru patruped.