Pisică fericită – viață fără griji

dr. Anda Strîmbeanu,
Clinica Veterinară Panda Vet Care

Problemele de comportament la pisicile de apartament au existat tot timpul, însă în ultima vreme se acordă o atenție deosebită lor și, pentru că medicina ne permite acest lucru, astăzi pot fi remediate sau prevenite.

Ia legătura cu medicul tău veterinar și spune-i despre problema cu care te confrunți. El va stabili dacă este doar o problemă de comportament sau parte dintr-o afecțiune sistemică. Tot el este cel care va stabili protocolul ce trebuie urmat pentru rezolvarea problemei. Este nevoie de timp, răbdare și o bună colaborare si comunicare cu medicul tău.

Eu am fost contactată de părinții unuia dintre pacienții mei felini, care doreau să se mute într-o casă nouă și nu știau cum să procedeze pentru ca procesul în sine să fie cât mai calm și mai plăcut pentru toți membrii familiei. Le-am elaborat un protocol pe care l-au urmat pas cu pas și totul a decurs cum nu se poate mai bine.

Hai să îi lăsăm pe ei să vă povestească cum au decurs lucrurile!

"Suntem fericiții părinți ai lui Thomas Motanul, Miki (mami) și Gabi (tati). Acum câteva luni, pe când vizitam cabinetul PandaVet Care, îi povesteam dnei doctor că dorim să ne mutăm într-un alt apartament, dar că avem emoții mari pentru mutarea pufosului care ne aduce fericire zilnică în ultimii 7 ani.

Ceva Pufos Feliway

Dna dr Strîmbeanu a avut multă răbdare și ne-a explicat pas cu pas ce avem de făcut: instalarea unui dispozitiv FELIWAY ceva pufos în noua casă, cu 3 săptămâni înainte de mutarea lui Thomas; să aducem din lucrurile familiare lui; instalarea recipientelor de mâncare și litiera la îndemana flocoșeniei.

Zis și făcut! Doar că, părinți responsabili și grijulii cum suntem, am achiziționat diffuser-ul FELIWAY ceva pufos și l-am pus în priza noului apartament cu 2 luni înainte de ziua în care Thomas urma să intre pentru prima dată în noua lui căsuță. Evident, am avut grijă sa achiziționăm rezerve din timp, astfel încât să îi oferim pufosului confortul necesar. Ba chiar am adăugat la colecție și un FELIWAY ceva pufos spray pentru a pulveriza în apartamentul în care Thomas își petrecuse tinerețea, astfel încât să simtă acei feromoni din timp.

Pfff, ziua cea mare a venit: 2 Iunie 2019. Totul era pregătit, tot ce mai aveam de făcut era să trecem cu bine de transportul cu mașina... Cum Thomas asociază aceste drumuri cu vizitele la injecții sau analize, am pulverizat FELIWAY ceva pufos spray în transportor și în mașină. Ce bine că l-am avut!

Am ajuns, în sfârșit! Emoții, vorbeam în șoaptă. Au urmat două ore de mirosit lucrurile pe care le cunoștea, dar și pe cele noi. Evident că i s-a făcut somn și și-a găsit un prim loc, nou, de dormit: în dressing! Trei ore mai târziu, drăgălășenia a realizat că îi este fomiță. Bineînțeles că imediat după ce a mâncat, a urmat o sesiune de lins de aproximativ 40 min, că doar se murdărise pe blana lui pufoasă .

Spre seară, deja avea mare tupeu. Explorase toate zonele din noua casă, nimic nu a rămas nemirosit sau neatins de Thomas Motanul! Și-a petrecut puțin timp afară, la aer, pentru că are si grădiniță cu gazon fals și plase la ferestre, speciale, pe care nu le putea deschide!

Thomas deja are câteva luni de când locuiește în noua sa căsuță, are tabieturi noi, dar și-a păstrat și din cele vechi. S-a acomodat fantastic de rapid! Nu știm cum ar fi fost tot acest proces pentru el dacă nu am fi urmat sfaturile dnei doctor. Mai stresați am fost noi, părinții și dna doctor minunată! Păcat că nu există și FELIWAY ceva pufos pentru oameni 🙂

Iar acum, Thomas se pregătește să primească pe teritoriul său... O surioară! FELIWAY ceva pufos Friends o să ne fie de mare ajutor pentru adaptarea celor doi adorabili.

Feliway Friends Ceva Pufos

Acum știm că un motan pretențios, sensibil, care dezvoltă cistită idiopatică destul de des, poate să facă față cu brio unei mutări, fără să fie stresat! Cu siguranță și pe surioară o va accepta rapid în viața lui."