Perspectiva pisicii: de ce doarme pe mine pisica?

Pisicilor le place la nebunie să ni se cuibărească în poale și să tragă un pui de somn! Dar de ce? Să aflăm și perspectiva pisicii…

De ce îmi place să dorm pe omul meu preferat?

Țin tare mult să trag câte un pui de somn pe parcursul zilei: știai că pisicile dorm până la 20 de ore pe zi? E mult, știu, dar casa e plină de locuri confortabile, și ar fi păcat să nu profit de ele din plin!  Și, desigur, parcă nicăieri nu e mai bine decât în poalele stăpânului!

Are mare grijă de mine și îmi face prin toată casa diverse culcușuri sigure și calde. Am și un pătuț, dar și un locșor de pe raftul de sus din bucătărie unde mă simt în siguranță; e așa de sus, că nimeni nu ajunge până la mine, mai ales câinele ăla enervant! Îmi place să mă odihnesc și pe pervaz, mai ales când soarele strălucește prin fereastră – ce viață ….Zzzzzz!

Stăpânul e așa de cald!

Îmi place să mă întind pe patul lui din dormitor, care e super confortabil mai ales imediat ce s-a trezit! Dacă pot, mă strecor repede sub pătură și ațipesc imediat! Locul e cald și miroase a stăpânul meu, așa că mă simt în siguranță. Uneori mă strecor sub așternuturi și când doarme!

Pe timpul nopții, cel mai mult îmi place să dorm la picioare; nu e chiar așa de cald la capătul patului și pot să ies repede dacă am nevoie. Dimineața mă strecor până la stăpân și îl încerc să îl trezesc fiindcă vreau micul-dejun… iar apoi ațipesc un pic pe locul lăsat liber de el!

Stăpânul meu toarce!

De obicei, pisicile torc atunci când sunt fericite și relaxate. Stăpânul înțelege „pisiceasca” și își dă seama când sunt fericită sau neliniștită. Și eu îmi dau seama când e relaxat pentru că toarce și el, mai ales când doarme (cred că se cheamă „sforăit în limba oamenilor); uneori toarce foarte tare și mă face să sar din pat, dar îmi place să stau lângă el și atunci. Dacă toarce prea mult noaptea sau se agită, îmi găsesc loc la picioare; e la fel de confortabil, dar mai puțin deranjant!

Mirosul stăpânului îmi e familiar!

Când eram micuță și m-a adus stăpânul acasă, eram agitată și speriată pentru că toate erau noi; am fugit și m-am ascuns pentru o vreme până mi-am făcut curaj să ies (mă împinsese și foamea, ce-i drept!). Apoi am început să mă frec de toate lucrurile de prin casă și să-mi las mirosul peste tot, inclusiv pe stăpân. Tocmai de aceea îmi place așa de mult cum miroase; partea dificilă e că trebuie să dorm mereu pe el fiindcă insistă să se spele zilnic, iar feromonii pe care îi lăsasem trebuie înlocuiți!

Știai că am glande de miros pe față, pe lăbuțe și în jurul cozii?  Dacă îmi frec fața de ceva, îmi las feromonii pe acel lucru, ceea ce mă calmează imediat. Și stăpânul mă ajută fiindcă mi-a pus în priză FELIWAY Classic diffuser, și are un efect atât de liniștitor! Mă face să mă simt calmă și senină, mai ales când sunt un pic stresată.

Stăpânul meu e confortabil!

Pe lângă faptul că miroase plăcut, stăpânul e moale și confortabil! Mai ales dacă simt o boare de răcoare, mă cuibăresc rapid în poala lui, unde e cald și bine; iarna, poartă haine călduroase și moi  – parcă dorm pe o pătură pufoasă! Profit de ocazie ca să mai stau cu el și să-i arăt cât de mult îl iubesc mângâindu-l cu lăbuțele (așa îmi las și mirosul pe piele).

Și el mă mângâie când stau în brațele lui (de cele mai multe ori îmi face plăcere, dar să nu exagereze, totuși!). Uneori îl mușc ușor în joacă și așa își dă seama că  e destul!

Stăpânul se fâțâie și se agită!

Tare aș vrea ca stăpânul să mai stea și el locului și să se relaxeze; mă întreb, există oare vreun echivalent uman la FELIWAY Classic?  Când suntem în pat, de multe ori se întoarce și se sucește; mă deranjează de la locul meu și nu prea îmi convine situația. Totuși, dacă adorm lângă el, pe pernă, nu mă deranjează așa de mult (capul nu și-l mișcă atât de brusc); doar dacă se apucă de tors foarte zgomotos mă trezește din somn, așa că tot la capătul opus al patului ajung!

Vreau să fiu singură!

Uneori vreau să stau și eu singurică. Îmi place la nebunie să dorm pe stăpân pentru că e cald și comod, dar nu e mereu relaxant. Uneori copilașul se apucă de plâns în toiul nopții, iar stăpânul îl hrănește sau îl ia în brațe ca să-l liniștească. Pentru mine e semnalul că trebuie să-mi găsesc un alt colțișor confortabil, dar poate reușesc să mă strecor în camera celui mic dacă nu mă vede nimeni – nu prea am voie acolo, dar e o încăpere tare confortabilă! Of, iar au închis ușa, se pare; cred că mă duc să caut coșul de rufe de jos! Viață de pisică, ce mai!