O vilă pentru pisici

Tu ce ai face dacă ai fi un arhitect de succes și ar trebui să îți împarți casa cu o duzină de pisici? Probabil că același lucru pe care l-a făcut și Peter Cohen, care a cheltuit sume exorbitante de bani, pentru ca locuința sa să devină un adevărat paradis al pisicilor. Te invităm să vezi cea mai interesantă casă de pisici, din lume!

Peter Cohen, directorul companiei Trillium din California, a decis că pisoii lui iubiți merită o vilă regală, motiv pentru care a proiectat o casă atât de potrivită pentru pisici, încât lumea a rămas cu gura căscată. A creat un loc de joacă ce se întinde prin toată locuința – ceva normal, din moment ce aici trăiesc în jur de 30 de pisici. Spațiile interioare ale clădirii au fost proiectate în așa fel încât pisicile să poată profita de fiecare colțișor al casei, fără ca acest lucru să tulbure în vreun fel viața familiei.

Toți stâlpii din casă au fost îmbrăcați într-un material pe care pisicile pot urca cu ușurință, în timp ce tendința lor de a se ascunde este deservită de o mulțime de tuneluri. Sub tavan, pe perete, există un sistem de rampe largi, ce formează o rețea care înconjoară întreaga casă. Astfel pisicile pot umbla prin toate încăperile, inclusiv prin garaj, acolo unde au fost amplasate litierele lor – probabil că nu este ușor să le menții curate într-o casă cu atât de multe pisici! Cea mai complicată structură din casă este rampa spiralată care seamănă cu un tobogan de apă, alcătuită din plăci laminate și un burlan imens din carton.

Și să nu uităm de decorațiuni: datorită elementelor decorative, atunci când intrăm în casă, ne trezim într-o adevărată atmosferă de basm, unde pisicile jucăușe, care aleargă de colo-colo, par a fi niște ființe magice.

Transformarea locuinței a costat aproximativ 50.000 de dolari, dar, potrivit lui Peter, cei interesați pot realiza ceva asemănător chiar și cu mai puțini bani, întrucât rampele și locurile de dormit pot fi confecționate și din materiale foarte simple. Însă curățenia din casă este foarte importantă, astfel că trebuie folosite materiale ușor de curățat.

La început, Peter era îngrijorat că pisicile lui ar putea să nu  folosească locurile de joacă puse la dispoziție, dar apoi, în timpul șantierului a observat deja că patrupedele sale erau încântate de noul mediu înconjurător. Peter tot mai modifică și adaugă câte ceva, iar pisoii se bucură toată ziua de joacă.

Dacă vrei să îți transformi locuința într-una comodă pentru pisici, folosește spray-ul sau diffuser-ul electric Feliway® cu feromoni speciali, care conferă pisicii tale o stare de liniște și siguranță.

Desigur că soluția găsită de Peter Cohen merită văzută. Dacă te-am făcut curios, urmărește video-ul de mai jos, ca să vezi cum arată acest paradis al pisicilor!

Află și cum poți stabili armonia într-o casă în care locuiesc mai multe pisici aici!