Cum obișnuiești cățelușul cu noua lui casă?

Este unul dintre cele mai incitante momente pentru orice familie atunci când un cățeluș este adus acasă pentru prima dată. Să nu uităm însă că experiența poate fi descurajantă și confuză pentru pui. Iată cum îl putem ajuta să se obișnuiască cu noile împrejurimi și cu noua sa familie.

Ce trebuie să fac înainte de sosirea cățelușului?

În ziua în care luați cățelușul, încercați să faceți acest lucru cât mai devreme posibil, astfel încât acesta să aibvă o zi întreagă la dispoziție pentru a se familiariza cu noul lui mediu, înainte de culcare. Încercați să vă asigurați că puiul nu este lăsat singur în această primă zi. S-ar putea să aveți nevoie să vă luați liber de la serviciu.

Dacă aveți copii, învățați-i cum să se poarte în preajma cățelușului. Supravegheați în permanență cum și când se joacă cu acesta. Dacă aveți grădină, asigurați-vă că gardurile și porțile sunt sigure. Dacă nu ați făcut-o deja, gândiți-vă la un nume pentru cățeluș și poate chiar vă procurați o zgardă cu numărul de telefon sau adresa voastră, în cazul în care se pierde.

Cum aranjez casa pentru puiul de blănos?

Este o idee bună să vă protejați bunurile din casă în timp ce puiul învață ce i se permite să mestece și ce nu. Mâncarea trebuie ținută departe de marginea blaturilor, ​​unde poate ispiti câinii flămânzi și cu siguranță nu vreți să lăsați firele electrice periculoase la îndemână.

Țineți-vă câinele ocupat cu o varietate de jucării stimulante. Depozitați-le separat de jucăriile copiilor, deoarece puiul s-ar putea să nu facă diferența între ele.

Prietenul tău blănos dorește același lucru ca și tine - un loc confortabil în care să se simtă în siguranță. Așadar, asigură-te că are la dispoziție un pat și o păturică confortabile, că îl așteaptă un bol cu mâncare pentru pui și unul cu apă.

Ce trebuie să fac când micuțul ajunge în casă?

Prima și prima dată mergeți direct în grădină sau la o mică plimbare pentru a-i da ocazia să își facă nevoile. Încercați să faceți acest lucru frecvent. E bine să aveți ceva gustări în buzunar, pentru a-l răsplăti că a călătorit cu mașina sau că a mers la toaletă afară. Chiar acum începe dresajul lui, de fapt. Lăsați-i libertatea să tragă un pui de somn și să exploreze singur noua sa casă, dar acordați-i în permanență o atenție deosebită.

Ce provocări vom întâmpina împreună?

La început, puii pot să se simtă singuri în timpul nopții și să strige după tine. Trebuie să rămâi puternic, pentru a-ți ajuta puiul să devină câinele încrezător pe care ți-l dorești!

Dacă puiul tău se trezește din somn și începe să plângă, ar trebui să te abții de la atingerea sau liniștirea lui pentru a-l ajuta să-și dea seama că plânsul nu va avea ca rezultat reprize de mângâiere sau de joacă. Știm, este greu, dar amândoi veți avea de beneficiat pe termen lung!

De asemenea, vrei ca micul blănos să fie un membru apreciat și iubit de întreaga familie. Dacă există mai multe persoane în casă, asigură-te că toată lumea are șansa să petreacă timp cu puiul și să aibă grijă de el - indiferent dacă este vorba de hrănire, timp de joacă sau plimbat. Împărtășește iubirea!

Cum poate ajuta Adaptil Junior?

Primele câteva zile pot fi descurajante și confuze pentru cățelușul tău. Cu toate acestea, îl puteți ajuta să se simtă în siguranță, folosind ADAPTIL Junior. Zgarda trimite „mesaje reconfortante” pentru a-l ajuta pe micul blănos să se simtă confortabil și în siguranță în noua lui casă.

Adaptil Junior este o zgardă ușor de utilizat, ce ar trebui purtată în continuu, timp de o lună (cu excepția spălatului cu șampon). Este testată clinic și recomandată cu încredere de către medicii veterinari.

Află mai multe despre cum se folosește zgarda Adaptil Junior aici!