Există soluții la stresul furtunilor de vară?

Privim furtunile de vară din toiul caniculei ca pe o binecuvântare, dar pentru pisici, tunetele care le însoțesc sunt o adevărată sursă de stres și frică. Dacă și tu ai observat că animalul tău de companie are un comportament ciudat înainte și în timpul furtunii, că se ascunde de lume, poți fi sigur că o anxietate chinuitoare a pus stăpânire pe el. Acestă anxietate poate fi ameliorată dacă ții cont de următoarele sugestii.

Ascunzătoare sigură

Celor mai multe pisici le place să se retragă, dar în timpul unei furtuni acest lucru devine mai evident. Asigură-te că în afară de locul în care se odihnește de obicei, în casă sunt și colțuri (spre exemplu dulapul sau garderoba) unde se poate retrage liniștită și confortabil!

Câteodată este mai bine înăuntru decât afară!

Dacă îți ții pisica de obicei în curte, fă o excepție când vine furtuna și asigură-i un loc acoperit și sigur, până trec tunetele. În cazul pisicilor ținute în apartament, merită să fii atent ca ușile și ferestrele din zona ascunzișului să fie închise!

Feromonii ajută!

Diffuserul electric și sprayul Feliway® conține feromoni folosiți de către pisici și pentru marcarea teritoriului, așadar dacă aplici puțin Spray Feliway în ascunziș, felina ta se va simți mai confortabil când se retrage aici. Dacă urmărești buletinul meteo și știi, deja cu o zi înainte, că va veni furtuna, pornește diffuserul electric Feliway în încăperea în care pisica ta se simte în cea mai mare siguranță.

Atenție la nevoile de bază

O furtună de vară poate avea o durată mai mare, de aceea este important ca pisica ta să își poată satisface nevoile în acest răstimp. Așadar, asigură-te că pisica ta are acces facil la bolul cu mâncare și apă, precum și la lădița cu nisip!

Nu îți deranja pisica!

Cu greu ne abținem să luăm în brațe o pisică înspăimântată de tunete, dar în acest caz este mai bine să o lași să treacă peste această încercare în ascunzișul ei.

Află mai multe despre terapia cu feromoni aici!