Deparazitare internă pentru cățeii asociației Animals Need Us

Compania Ceva Sante Animale România a susținut deparazitarea internă a câinilor asociației Animals Need Us cu Cestal Plus. Acum blănoșii se bucură de vară fără grija paraziților intestinali, iar noi am stat de vorbă cu Lucian Rad, membru al asociației, pentru a afla mai multe despre activitățile lor de protecție a animalelor cu sau fără stăpân.

Animals Need Us este un ONG care activează în domeniul protecţiei animalelor din anul 2011. Asociația a fost înființată ca răspuns la nevoia de a ajuta animalele străzii în județul Brașov. În jurul ideii s-au strâns voluntari care au reuşit să salveze de la moarte zeci de mii de animale, cu toate că ANU nu a deţinut niciodată un adăpost al său. “Pentru că nu avem un adăpost propriu, câinii noştri stau în diferite locaţii, în adăposturi pe care le plătim sau în curţile noastre. La mine în curte, câinii au spaţii mari în care stau, dar şi curte mare în care sunt lăsaţi să socializeze , să alerge, să se joace” – ne spune Lucian Rad, membru ANU. “De fapt suntem o mână de oameni, 14 oameni, doctori, ingineri, jurişti, manageri care ne dăruim acestei cauze în aproape tot timpul nostru liber.”

ceva pufos animals need us
sursa foto: Animals Need Us

O zi din viaţa unui voluntar ANU

“Pentru că toţi muncim, animalele sunt al doilea job al nostru. În fiecare zi, trebuie să mergem la ei, să le facem curat, le schimbăm apa, le dăm mâncare, îi lăsăm să alerge şi să se joace...indiferent de vremea de afară, zăpadă, frig, ploaie sau întuneric beznă. Sunt zile în care voluntarii noștri intervin la urgenţe și duc animalele la veterinar încercând să le saleze. Alţii programează şi duc la sterilizat câinii şi pisicile străzii sau pe cei cu stăpân, de multe ori transportul lor fiind o acţiune dificilă. Zi de zi lucrăm pentru proiecte prin care să putem asigura sumele necesare mâncării, întreţinerii, tratamentelor animalelor din grija noastră, sau pentru a ne construi un adăpost al nostru. Pentru că o parte din ajutorul pe care îl primim este prin adopții la distanță, voluntarii noștri țin frecvent legătura cu donatorii, spunându-le ultimele noutăți din viața protejaților lor. Alte activități nelipsite din programul nostru sunt livrarea mâncării pentru căței, construirea ţarcurilor pentru cei nou veniţi și, desigur, căutarea de căsuţe și familii pentru blănoşi.” ne-a povestit Lucian.

Deparazitarea internă cu  cestal plus ceva pufos deparazitare interna caini

ANU are în grijă 120 de câini şi 12 pisici. Pentru aceste animale, avem nevoie zilnic de mâncare, tratamente, deparazitări interne-externe din 3 în 3 luni. Sponsorizarea cu Cestal Plus din partea companiei Ceva ne-a ajutat mult cu deparazitarea câinilor din grija noastră.”

Formele imature ale paraziților intestinali pot supraviețui în mediu, sau pot fi purtate de paraziți externi precum puricii, astfel încât pericolul infestării este la tot pasul. Câinii se pot infesta direct cu ouă sau larve pe cale orală, consumând vectori (șoareci, purici, păsări, carne crudă), transplacentar, prin lapte în timpul alăptării sau transcutanat, prin piele intactă sau prin mușcăturile de purici sau păduchi purtători. În urma infestării cu paraziți interni câinii pot manifesta simptome variate, de la probleme digestive, până la anemieri grave sau afecțiuni ale organelor interne. Mai mult, ei devin la rândul lor purtători ai acestor paraziți ce ajung în mediu prin fecalele câinilor infestați, de unde pot infecta alți câini, dar și oameni.

De aceea, Ceva Sante Animale a dorit să contribuie la o stare de sănătate mai bună a acestor animale mai puțin norocoase, dar și la prevenirea răspândirii viermilor intestinali, prin deparazitarea cu Cestal Plus.

ceva pufos animals need us
sursa foto: Animals Need Us

Activitățile asociației Animals Need Us

 

“S-a hotărât, în urma experienţei acumulate, ca activitatea noastră să urmeze câteva direcţii principale, astfel încât să stopăm înmulţirea necontrolată a animalelor și abuzurile împotriva acestora, să intervenim în caz de urgenţă, să educăm adulții și copiii în spiritul ocrotirii animalelor cu sau fără stăpân şi să formăm generaţiile tinere de voluntari.” ne spune Lucian Rad, enumerând activitățile concrete ale ANU:

  • Programe de sterilizare gratuite ale animalelor cu sau fără stăpân

  • Intervenţia la urgenţe în cazul animalelor lovite sau maltratate

  • Adăpostirea animalelor în casele şi curţile voluntarilor ANU şi colaborarea cu ONG-uri din Germania pentru găsirea unor stăpâni responsabili

  • Programe de educaţie şi informare în şcoli

  • Ocrotirea animalelor supuse abuzurilor

“Avem mii de poveşti de spus, dacă avem un om care să ne asculte!”

   
Animals Need Us

Poți afla mai multe despre cum poți adopta un câine sau o pisică de la Animals Need Us aici, iar despre deparazitarea corectă și completă a câinelui tău poți citi aici.