De ce iubesc pisicile laptele?

Știm cu toții că unul din marile motive de ceartă dintre Tom și Jerry este castronul de lapte al lui Tom, însă motivele pentru care felinele iubesc atât de mult laptele nu sunt încă pe deplin cunoscute.

O posibilă explicație ar fi aceea că pisicile care trăiesc pe lângă ferme au dezvoltat un apetit special pentru lapte, ca o completare fericită a meniului compus din șoarecii prinși în hambar. Pisicile găsesc probabil irezistibile aroma grăsimii și a proteinelor din lapte.
Spre deosebire de unele alimente care sunt toxice pentru pisici, cum este ciocolata, laptele este relativ sigur și există foarte puține șanse ca acesta să-i fie fatal felinei.
În timp ce medicii veterinari sunt de acord că laptele nu este o masă completă și ar trebui să fie administrat doar pe post de tratament, nu există un consens cu privire la cât de mult lapte este sigur pentru ele. Există aproximativ 9 calorii într-o lingură de lapte integral, ceea ce reprezintă aproximativ 5% din necesarul zilnic de calorii al unei pisici.
În cel mai rău caz, dacă îi dai pisicii prea mult lapte – să presupunem că bea un sfert de cană, acesta îi poate provoca gaze și diaree.
În timp ce pisoii pot digera o parte din componentele laptelui, felinele adulte au o capacitate limitată de a digera lactoza (zaharurile din lapte). Deși laptele fără lactoză nu este un aliment complet din punct de vedere nutrițional și va trebui să aveți grijă să țineți caloriile sub control, acesta poate reprezenta o alternativă sigură pentru pisici.
Alergiile alimentare sunt neobișnuite în rândul felinelor, dar când acestea dezvoltă alergii la proteinele alimentare, lactatele sunt un vinovat comun. Semnele că pisica ta este alergică la lapte includ mâncărimea, problemele digestive, căderea părului și ochii înlăcrimați.
În concluzie, dragul nostru Tom își poate primi porția de lăptic binemeritată, care, completată cu suplimentele alimentare potrivite, cum ar fi PET PHOS Felin, îi asigură toată energia pentru cele mai năstrușnice zbenguieli.

Află mai multe despre suplimentele alimentare Pet Phos aici!