De ce împrăștie câinii mâncarea?

Câinii, ca și oamenii, pot avea tot felul de ciudățenii atunci când mănâncă, mai ales dacă sunt stresați, anxioși sau îi incomodează ceva. Vestea bună este că poți face câteva lucruri ca să nu ai casa plină de resturi de mâncare după fiecare masă.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să excluzi ceea ce este evident: există o problemă cu bolul de mâncare? Castronul câinelui tău poate fi murdar și plin de mirosuri neplăcute. Spală-l mai des și observă dacă asta îl face mai interesant.
Bolurile din plastic, cele crăpate sau deteriorate tind, de asemenea, să adăpostească bacterii, chiar și atunci când sunt spălate. Aceste bacterii ar putea deranja mirosul fin al câinelui tău, așa că ar fi timpul să înlocuiești castronul cu unul care nu este spart sau din plastic.
Supraveghează cățelul când ia mâncare din castron și fii atent la sunetele scoase de zgarda lui. Se atinge de castron și zornăie când încearcă să mănânce? Zgomotul îl poate deranja sau speria.
Ai putea încerca să-i scoți zgarda în timpul mesei; amintește-ți să o pui la loc după aceea. O altă soluție poate fi achiziția unui un bol făcut dintr-un material mai puțin zgomotos. Un bol ceramic poate fi o alegere mai bună decât unul metalic.
Dacă bolul nu este problema, suprafața pe care stă câinele tău în timp ce mănâncă poate fi. Unii câini au dificultăți în a-și menține echilibrul pe suprafațe netede și lucioase, așa cum găsim de obicei într-o bucătărie. În special câinii în vârstă, cu un început de artrită, sunt în dificultate, pentru că trebuie să facă un efort suplimentar pentru a-și opri labele să alunece de sub ei, în timp ce se apleacă să mănânce. Covorul poate oferi o bază mai fermă.
Dacă animalul tău de companie nu are probleme cu castronul sau podeaua, explicația poate fi în altă parte. În sălbăticie, caninii vânează și mănâncă în haite. Pentru a evita luptele, unii câini își iau partea din pradă departe de ceilalți membri ai haitei dominante, pentru a evita lupta. Dacă ai și alți câini în casă, el poate simți nevoia să-și păzească mâncarea de concurenți.
Dacă observi că își aduce mâncarea în camera în care sunt și alte persoane, gândește-te că poate pur și simplu vrea să stea cu familia sa în timp ce mănâncă. Încearcă să stai cu câinele tău în bucătărie în timp ce mănâncă sau gândește-te să-i muți castronul în camera în care își petrece timpul restul familiei lui.
Și nu uita, la fel de important este și ce mănâncă câinele tău, nu doar cum mănâncă. Suplimentele alimentare Pet Phos Canin au fost special concepute pentru a acoperi nevoile alimentare ale animalului tău de companie.

Citește mai multe despre cele mai bune suplimente alimentare aici!