Cum să-ți transformi pisica și câinele în cei mai buni prieteni!

Se știe că pisicile și câinii n-ar fi cei mai buni prieteni, dar sunt lucruri pe care le poți face pentru a-i împrieteni! Uneori se vede că nu sunt cei mai buni amici prin natura lor, dar, cu ajutorul acestor sfaturi și puțină răbdare, pisica și câinele tău vor fi mai calmi și prietenoși unul cu altul!

CELE MAI BUNE SFATURI PENTRU A-ȚI ÎMPRIETENI PISICA ȘI CÂINELE

Asigură-i pisicii un colțișor liniștit dacă vrea să stea departe de cățel

Ne place să ne simțim în siguranță când întâlnim oameni noi; exact așa e și cu pisica! Cea mai bună metodă în acest sens este să-i oferi un colțișor unde se poate retrage.

Pune pisica într-o cameră separată printr-o ușă de locul unde ții câinele (îl poate mirosi fără să stea lângă el și se poate obișnui ușor cu acesta). Recomandăm  FELIWAY Classic pentru a-ți calma pisicuța la întâlnirea cu amicul canin!

Asigură-i o zonă unde nu are acces câinele și unde să se retragă de câte ori vrea! Pune o ușiță între zone (una prin care încape pisica, nu și câinele).

Cei doi sunt gata de prima întâlnire!

E timpul să faci prezentările, dar ușurel! Dă-i timp pisicii să descopere câinele treptat, în ritmul ei. Nu ar fi indicat să o șochezi!

După ce s-au obișnuit cu mirosul fiecăruia, dă-le voie să se vadă, dar fără să se atingă! Ține-i de o parte și de alta a gardului sau a porții ca să se familiarizeze unul cu altul. Dacă reacția câinelui nu e pozitivă, distrage-i atenția cu jucăria preferată!

Următorul pas este să-i pui în aceeași cameră, cu pisica liberă, iar câinele în lesă (ca să-l poți lua dacă are o reacție agresivă la adresa pisicii).

Dacă vezi că s-au obișnuit să stea unul în preajma celuilalt, lasă pisica să iasă din spațiul ei de siguranță când vrea ea pentru a saluta cățelul (nu mai e nevoie să ții câinele în lesă).

NU UITA! Pisica și câinele trebuie să fie foarte calmi înainte de a se vedea! Nu-i agita cu vreun joc foarte intens înainte de a-i lăsa să stea împreună.

Dresează-ți câinele să fie politicos cu pisica!

Cui i-ar plăcea să fie împins dintr-un colț în altul? Nici pisicii nu-i place! Învață-ți câinele că pisica NU este o jucărie!

Dresează-l până își dă seama că pisica nu este o pradă de vânat sau de urmărit (uneori trebuie să-l ții în lesă ca să nu mănânce mâncarea pisicii sau să nu umble la litieră). Poți chiar să aplici un program de dresaj (sau unul de recapitulare dacă a fost deja dresat) ca să fii sigur că este atent la indicații.

Învățarea e cu două direcții, totuși! Dacă pisica necăjește cățelul (de ex., îl lovește pe lăbuță când trece pe lângă el), dă-i voie să o alerge un pic! Și ea trebuie să învețe că nici câinele nu este o jucărie!

Nu forța lucrurile!

Nu îi obliga să stea unul cu altul dacă nu vor – ție ți-ar plăcea să fii închis în cameră cu un străin ciudat, fără să poți ieși?!

Trebuie să aibă spații separate pentru lucrurile esențiale (oh, da, și animalele au nevoie de spațiu personal!). Pisica și câinele au nevoie de bol separat de mâncare și apă, care să nu fie puse unele lângă altele! La fel și culcușurile (pisica și câinele dorm mai liniștiți dacă nu sunt foarte aproape de noul prieten).

În sfârșit, asigură-te că pisica are pe unde să fugă dacă nu mai vrea să stea pe lângă câine. Uneori pisicile sunt foarte încăpățânate și insistă să vină și să plece când au ele chef!

Cei mai buni prieteni pe veci!

Ca să-i încurajezi, răsplătește-i cu GUSTĂRI DELICIOASE de fiecare dată când se joacă frumos împreună!

Dacă vezi cățelul că stă liniștit pe lângă pisică (sau chiar o ignoră!), dă-i o gustare ca să-l feliciți pentru comportament.

Dă-i pisicii ceva bun dacă stă relaxată pe lângă câine sau interacționează frumos cu el.

Oferă-le gustările cu răbdare, ca să păstrezi atmosfera de calm dintre pisică și cățel!

În final…

Cu un pic de răbdare, exercițiu și răsplată, vei crea o atmosferă mult mai prietenoasă în casă. Continuă să pui în aplicare sfaturile și curând vei avea o familie mare și iubitoare, unde fiecare se bucură de compania celuilalt!