Cum le facem cățeilor Crăciunul mai liniștit?

Nu-i așa că abia așteptăm Crăciunul?! Este acea perioadă din an în care ne petrecem timpul alături de prieteni și familie, împodobim bradul și, mai mult ca sigur, ne bucurăm de artificii. Dar te-ai gândit oare cum se simte animalul tău de companie în aceste situații?

Orice modificare în rutina câinelui tău poate fi foarte stresantă pentru el, mai ales când aceasta implică schimbări bruște și mai ales, zgomotoase. Hai să aruncăm o privire la modul în care este percepută de blănoși toată agitația specifică acestei perioade din an, pentru a ști cum le putem face viața mai ușoară de sărbători.

Cum percep cățeii obiceiurile de Crăciun?

Când familia și prietenii vin în vizită, casa este dintr-o dată plină cu o mulțime de persoane noi, mirosuri diferite, zgomot și multă mișcare. Dacă obișnuiți să vă faceți cumpărăturile de Crăciun online, puteți fi siguri că venirea curierilor la ușă îi va strica fengshui-ul cățelului vostru. Pocnetul petardelor și zgomotul artificiilor pot fi foarte înfricoșătoare pentru câinele tău, mai ales el nu are nicio idee de unde vin sau ce sunt. Dacă în această perioadă plănuiți să ieșiți în oraș mai mult decât de obicei, lăsându-l singur acasă, acest lucru va fi un motiv suplimentar de stres pentru el. Până și apariția unui brad plin de beteală în mijlocul sufrageriei poate fi derutantă, întrucât un cățel gândește că locul copacilor este afară. Așa că fiți pregătiți pentru un exces de curiozitate în jurul bradului. Ca să nu mai vorbim de momentul palpitant al deschiderii cadourilor de către cei mici. Jucăriile muzicale zgomotoase pot fi în egală măsură înspăimântătoare și numai bune de urmărit/ascuns prin casă.

Cum îți poți ajuta câinele să facă față agitației?

Amenajarea unui bârlog sau a unui refugiu, în cea mai liniștită zonă a casei va fi benefică pentru câinele tău. Este un loc în care se poate retrage pentru puțină liniște sau pentru a se ascunde atunci când zgomotele devin prea deranjante pentru el. Lasă-i totuși opțiunea de a alege el când să se adăpostească acolo. Unii căței se simt mai liniștiți în prezența stăpânilor lor, cărora le vor căuta compania. Nu uita că și lumina artificiilor poate fi deranjantă, deci mai bine stați cu draperiile trase. Dacă știi că întunericul îl face și mai anxios, plimbările în aer liber ar putea fi planificate mai devreme, până la lăsarea serii. Ușile care dau spre exterior trebuie ținute închise și atent monitorizate în această perioadă. Fără a pune răul înainte, ține cont că microcipul este de mare ajutor în cazuri extreme. Și dacă încă nu știi încă ce să iei de Crăciun puiului de cățel, zgarda Adaptil Junior cu feromoni sintetici poate fi cadoul ideal!

Află cum funcționează terapia cu feromoni aici!