Cineva nou în viața ta? Iată cum să-i faci cunoștință cu pisica

Cineva nou în viața ta? Iată cum să-i faci cunoștință cu pisica

Un nou iubit / o nouă iubită, sau orice persoană nouă în viața și, mai ales, în casa ta, vine la pachet și cu bucurii, și cu riscuri, în ceea ce privește stabilirea unei bune relații cu pisica ta.Pot apărea emoții de ambele părți, însă iată 4 feluri în care te poți asigura că cele două ființe dragi ție vor porni cu dreptul în noua lor prietenie:

1. Creează un spațiu de refugiu pentru pisica ta

Pisicile, ca și noi, sunt creaturi prinse în obiceiuri. Tocmai aceste obiceiuri sunt cele pe care noul venit le amenință cu schimbarea: rutina pre-existentă și bine stabilită a pisicii stă acum sub semnul întrebării, provocându-i micii pufoase tensiune și neliniște. Pe parcursul primei ei întâlniri cu noua persoană din viața ta, este important să menții mediul care îi conferă senzația de siguranță.

Pisicile adoră păturile și jucăriile, și se simt cel mai confortabil în încăperile unde aceste instrumente de joacă și relaxare sunt la îndemână. Așadar, asigură-te că întâlnirea are loc într-o astfel de încăpere, dar și că există o cale liberă de scăpare ușor accesibilă pentru pisică; este foarte probabil ca ea să nu o folosească, dar faptul că nu se va simți captivă în încăpere o va liniști.

Programează întâlnirea într-un interval al zilei în care pisica este deja hrănită și relaxată. Nu folosi hrana pentru a o bine dispune.

2. Pisica la înălțime

Mai ții minte zilele de naștere de când erai copil? Venea tortul, iar tu priveai cu groază cum cineva îl tăia și îl împărțea, până se făcea tot mai mic, și… dacă nu ajungea (o a doua felie! 😀 ) și pentru tine?! Așa se simte pisica ta atunci când apare cineva nou la ea acasă (da, este casa ei, tu doar locuiești acolo). E posibil să observi că se uită peste umăr în timp ce mănâncă, pentru a se asigura că nu se apropie nimeni să-i ia prețioasa mâncare.

Tot ce are ea nevoie este să capete, treptat, încrederea că noul locatar nu îi va tulbura paradisul pisicesc. Până ce este stabilită această încredere, asigură-i un spațiu în care să se simtă sigură, spre exemplu punându-i bolurile pentru apă și pentru mâncare undeva mai la înălțime, pe o măsuță sau pe o etajeră. Astfel, pisica ta va simți că acela este un spațiu de refugiu, de unde poate observa mai bine tot ce se întâmplă în jur, și va fi mai puțin speriată.

3. Recompense, joacă și răsfăț

Arată-i că o iubești la fel de mult, că ai în continuare la fel de mult timp pentru ea și că nimic nu s-a schimbat: inițiază sesiuni de joacă și de dezmierdări, doar între voi. Pe lângă confirmarea legăturii voastre, aceste momente vor reprezenta și o pauză de la starea de incertitudine și vigilență adusă de noua persoană din casă. În cazul în care nu știai deja, pisica vine pe primul loc, înaintea oricui altcuiva.

4. Folosește un diffuser FELIWAY CLASSIC

Diffuser-ul FELIWAY CLASSIC este conceput pentru a induce pisicii o senzație de confort. Dacă aceasta preferă o anumită încăpere sau un anume colț al casei, pune diffuser-ul într-o priză din apropierea acelui loc. Având în vedere schimbările recente din locuință, pisica va petrece mult timp în locul ei preferat, iar efectul de armonizare a comportamentului pe care îl are Feliway Classic asupra pisicii va fi o sursă de liniște și bucurie pentru ea, și, desigur, pentru tine.

Tot ce trebuie să faci este să montezi diffuser-ul în priză și să înșurubezi rezervorul în diffuser. Alege o priză care nu este situată sub un raft, după o ușă, după draperii sau orice alt fel de mobilă, întrucât nu își va putea face efectul!

Nimic nu s-a schimbat.

Dacă iubești pisicile (și cum să nu le iubești?!), vei vrea ca pisica ta să se poată adapta ușor la persoana nouă cu care urmează să petreacă mai mult timp. Păstrează totul la fel în casă, precum și vechile voastre obiceiuri, iar ea va simți că schimbarea este una suportabilă și va începe curând să se simtă în largul ei, ba chiar va dori să fie alături de noul ei prieten. Urmează pașii de mai sus, și spune-ne despre experiența ta!

Află mai multe despre comportamentul pisicii tale aici.