Cât de multe pisici sunt prea multe?

Pisica domesticită și-a păstrat modelul comportamental al strămoșilor ei, cel puțin în ceea ce privește vănătoarea și apărarea teritoriului. Teritoriul este extrem de important pentru ea, motiv pentru care îi este greu să îl împartă cu alte feline.

În sălbăticie, în grupuri trăiesc doar pisicile femele care aparțin aceleași familii, împreună cu puii lor. Mărimea grupului depinde de resursele pe care le are la dispoziție, mai exact, de cantitatea de hrană și apă potabilă, proximitatea și mărimea locului de odihnă.

Dacă ești mare iubitor de pisici și în casa ta locuiesc mai multe feline, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a face tuturor viața mai ușoară:

  • În casele cu mai multe pisici resursele de hrană și apă trebuie să fie disponibile în cantități suficiente și în locuri dispuse în mod corespunzător. Este important și ca pisicile să aibă acces la toate cele necesare fără să fie nevoite să se tot ocolească unele pe altele.

  • Hrană și apă: acestea trebuie ținute la o anumită distanță una de cealaltă, deoarece pisica nu bea în mod instinctiv acolo unde a mâncat sau unde ar putea să o amenințe o altă pisică.

  • Litera pisicii: și nouă ne place să mergem liniștiți la toaletă, iar la acest capitol pisicile nu diferă de noi. Contează și mărimea litierei, cu ce sistem este dotată – deschis sau cu capac – și ce fel de nisip folosim. Este important și ca lădița să fie la o distanță suficient de mare de bolul cu apă și cel pentru mâncare.

  • Locuri de odihnă și ascunzișuri: Pisicilor le plac locurile înalte, unde pot fi departe de alte pisici și unde se pot odihni fără a fi deranjate. Partea de sus a unui dulap sau un raft vor fi locuri ideale pentru așa ceva.

  • Feliway reduce stresul pisicilor și le crește sentimentul de siguranță. Amplasați diffuserul Feliway® în încăperea în care pisicile petrec cel mai mult timp! În casele cu mai multe etaje se poate întâmpla ca pisicile să aibă un loc preferat de odihnă la fiecare etaj. În acest caz, vă sfătuim să amplasați un diffuser Feliway® pe fiecare etaj.