7 motive pentru care omul și pisica sunt perechea perfectă

Dintre toate animalele din lume, de ce oare pisicile sunt pe primul loc la relații trainice? Te-ai gândit vreodată de ce oamenii iubesc atât de mult pisicile? De ce interacțiunea cu ele ne face atât de fericiți? O fi ceva mai mult decât legătura emoțională cu aceste animale splendide?

S-ar părea că da. Este chiar dovedit științific.

Iată 7 motive UIMITOARE pentru care oamenii sunt atât de atașați de prietenele feline…

1. Îți vorbesc

Pisica nu miaună fără motiv, ci doar dacă vrea să-ți spună ceva; fie îți povestește ce a făcut toată ziua, fie te întreabă ce este la cină sau când se mai poate așeza în poala ta. Pisicile miaună doar la oameni; acest tip de comunicare orală îți este rezervat doar ție. „Limba pisicească” te ajută să ai o relație mai apropiată cu ea, dar și să ai un partener de „vorbă”.

2. Sunt aparate de curățat

Animalele de companie nu sunt mari amatoare de baie; de aceea e binevenit faptul că pisica are un ritual meticulos de auto-curățare! Are propriul program de „spălare”, pe care îl respectă cu strictețe. Pisicile sănătoase și fericite se curăță periodic (de obicei își petrec până la 50% din timp curățându-se), deci arată mereu impecabil.

3. Sunt foarte relaxate

Pisica doarme aproximativ 18-20 de ore pe zi, adică se odihnește, nu glumă! În general, sunt animale foarte nepretențioase și nu găsești partener mai bun ca ele duminica; nu le deranjează să stea ore în șir lângă tine cât te uiți la filme pe Netflix.

4. Îți face bine să le mângâi

După o zi lungă și stresantă, nimic nu te relaxează mai mult decât să iei pisica în brațe și să îi mângâi blana moale. De ce oare? Oamenii de știință au găsit trei explicații. Prima este că interacționezi pozitiv cu un animal. A doua este că faci mișcări regulate și ritmice pentru a mângâia blana pisicii, acțiune foarte relaxantă. A treia este că îți concentrezi măcar parțial atenția asupra acestei acțiuni relaxante. Pentru a te asigura că și pisica se relaxează, mângâi-o după urechi, pe obraji și pe bărbie.

5. Te ajută la secretarea „hormonului fericirii”

Cercetările au arătat că mângâiatul pisicii duce la secretarea „hormonului fericirii” la oameni. Termenul tehnic pentru acest element neurochimic este ocitocina, același hormon secretat atunci când ne îndrăgostim. Ocitocina crește și percepția emoțională! Te ajută să interacționezi mai bine cu alți oameni și scade anxietatea. Terapie pisicească de calitate!

6. Contribuie la sănătatea ta fizică și psihică

Studiile arată că pisica îți salvează viața la propriu….

Literal vorbind. Interacțiunile cu pisica ne ajută să ne vindecăm corpul, reduc riscul de atac de cord, ne scad tensiunea arterială și eliberează dopamină și serotonină (care ne reglează dispoziția, ne reduc stresul și duc la funcționarea mai bună a sistemului imunitar). Datorită acestor beneficii incredibile, oamenii de știință afirmă că pisicile sunt eroii din umbră care ajută la menținerea sănătății noastre fizice și psihice. Mâna sus cine știa de toate puterile magice ale pisicilor!

7. Pentru că ne iubesc

În ciuda comportamentului indiferent pe care îl afișează uneori, pisicile chiar ne iubesc, doar că o arată în felul lor. Deși simt iubire și afecțiune, nu își pot arăta emoțiile cu pupici și îmbrățișări, așa cum facem noi. Nu-și mișcă fericite coada, nu ling oamenii și nu sar pe ei, așa cum fac toți câinii. Preferă să ni se așeze în poală, să-și frece capul de oamenii preferați și să-și exprime afecțiunea prin tors.

S-a dovedit științific, așadar, că pisicile sunt bune pentru sănătatea noastră, în caz că nu aveai destule motive să-ți venerezi felina! Am plecat să-mi alint pisica și îți sugerez să faci la fel!