5 Pisici Celebre

Într-un articol anterior am vorbit despre 5 câini speciali și celebri. Ni s-a părut absolut firesc să le facem și divelor pisici aceeași cinste, așadar iată-ne!  

1. Tommaso – cel mai bogat pisic

Viața lui Tommaso este o poveste tipică de „băiat sărac devenit prinț”. Când era tânăr, rătăcea pe străzile Romei, fiind un pisoi fără casă și fără stăpân. A avut însă norocul de a fi descoperit de o doamnă foarte bogată, Maria Assunta, care l-a adoptat.

Tomasso. Sursa foto: The Guardian / Alamy

Femeia i-a oferit extrem de multe acestui motan negru: cam tot ceea ce vă puteți imagina. La vârsta de 94 de ani, doamna a decedat. Soțul, care a murit înaintea ei, îi lăsase o avere fenomenală, iar cum cei doi nu aveau urmași, în testamentul Mariei scria că toate avuțiile îi revin pisicii ei, Tomasso, care a devenit astfel multimilionar în euro.

 

2. Tabby – prima pisică prezidențială

Abraham Lincoln este unul dintre cei mai proeminenți președinți americani din istorie. În afara acțiunilor sale politice importante însă, de numele său se mai leagă un lucru interesant: a fost primul președinte care, atunci când s-a mutat la Casa Albă cu familia, și-a luat cu el și pisica. Tabby a devenit, astfel, primul patruped care a avut ocazia să descopere încăperile acestei clădiri. La scurt timp, Lincoln a mai adus o felină la Casa Albă: pe Dixie, despre care a susținut, la un moment dat, că este mai deșteaptă ca toți membrii guvernului, la un loc. Din păcate, cele două pisici prezidențiale nu au fost imortalizate în fotografii.

 

3. Larry – Prinzător-șef de Șoareci la reședința premierului Regatului Unit

La reședința Primului Ministru al Regatului Unit există o funcție pe care o dețin, începând din 1929, niște pisici. Titlul de Prinzător-șef de Șoareci (Chief Mouser) a fost purtat, până acum, de 13 pisici, însă în mod oficial au fost acceptați doar Humprey, Sybil și actualul prinzător-șef de șoareci, Larry. Acesta s-a mutat în casa de pe Downing Street 10, în 2011, dar munca ei nu s-a ridicat întotdeauna la nivelul așteptărilor; prin urmare, ceva mai târziu a fost adusă și o pisică pe nume Freya, ea a suferit însă un mic accident și a fost nevoită să se retragă din activitate. Astfel, Larry a rămas acum singura care deține rolul de a speria șoarecii la reședința premierului.

         

4. Oscar – prevestitorul

Oscar a „lucrat” ca pisică terapeutică în departamentul pentru pacienții cu demență al unui sanatoriu de pe Rhode Island. Renumele său se datorează faptului că era capabil să prevestească momentul survenirii morții bolnavilor. Dacă Oscar s-a culcat lângă un bolnav incurabil, asistenții medicali știau deja că respectivul pacient urma să mai trăiască aproximativ o oră, având astfel ocazia să anunțe familia, pentru a-și putea lua rămas bun de la cel drag. În 2010, pisica a prevestit peste 50 de decese.

Oscar, motanul terapeutic de la sanatoriul Steere House din Rhode Island, SUA: Sursa foto: http://www.steerehouse.org
.

5. Tardar Sauce – sau Grumpy Cat

Sigur ai întâlnit, într-o formă sau alta, figura acestei pisici morocănoase. Publicul a cunoscut-o în 2012, atunci când fratele stăpânului ei a postat o fotografie cu felina pe un portal american de divertisment.

 
Grumpy Cat la 6 ianuarie 2019. Sursa foto: www.grumpycats.com

Pisica din fotografie, care părea extrem de supărată, a devenit apoi subiect al unor meme-uri  virale. Dovadă a popularității sale sunt milioanele de fani din social media

Dar ce să vezi! Și noi, în grupul nostru select de pe CevaPufos.ro avem celebritățile noastre: Micio, Gogoașă și Motanul Motică. Experții noștri în comportament felin ne-au furnizat traducerile lor pentru cele mai frecvente semnale transmise de pufoasele dive, și le poți citi aici.

Rămânem, însă, etern fascinați de ele, așa că vom continua să le studiem și să le adorăm - oricum n-avem de-ales!