Cora, sufletul meu pereche

articol scris de Izabela Mărculetz

Nu am crezut vreodată că există pe acest Pământ suflete pereche, minuni cu patru piciorușe, o minune de cățel pe nume Cora.

Era o zi de toamnă târzie, 3 noiembrie 2008, când am simțit că am atât de multă dragoste de oferit, dragoste din aceea pe care nu o poți oferi orișicui, infinită… Câteva ore mai târziu citeam un anunț într-un ziar cum că un domn dădea căței din rasa Pinscher spre adopție, cu certificat de vaccinare, care veneau din părinți sănătoși.

Pe atunci nu prea știam ce înseamnă asta și am mers cu inima deschisă să îi văd. Când am ajuns, o mulțime de căței iubitori s-au năpustit asupra mea acoperindu-mă cu pupici. După acest moment de bucurie generală, doar o singură cățelușă a rămas lângă mine, alintându-se în continuare. În acel moment am știut, căci se uita la mine cu ochișorii că două mărgeluțe, ușor umezi, iar în timp ce o mângâiam dădea din codiță.

Îmi vine greu să o descriu pe Cora în cuvinte. Primul impuls ar fi să spun că este o cățelușă jucăușă, agilă, plină de viață, iubitoare, loială, doarme lângă mine seară de seară, învelită, oftând agale cu gândul la jucării și recompense gustoase 🙂

Au fost momente când mă simțeam singură sau când nu mă simțeam extraordinar, însă Cora parcă tot timpul știa și-mi era alături.

Am foarte multe întâmplări cu Cora, și pentru că suntem de nedespărțit, este un cățel foarte plimbat. E drept că îi iubește în mod egal pe toți ai familiei, însă noi două avem o legătură aparte, o conexiune diferită. Probabil și faptul că nu am tratat-o niciodată ca pe un cățel, ci ca pe o bună prietenă, parte din familie.

Cora știe exact ce vrea, când vrea, este foarte bossy :)) și asta îmi place enorm. Bineînțeles, vizitele la veterinar sunt adevărate aventuri, căci nu îi place să fie atinsă de străini, mai ales într-un cabinet veterinar. Iar tăiatul unghiilor este o adevărată corvoada. În general, mergem 2-3 persoane cu ea la tăiatul unghiilor, iar când ajungem acasă arătăm total transformați :))).

Cora iubește soarele nespus, iar când e frumos afară se urcă pe șezlong și stă în curte ore întregi. Știe că vitamina D e importantă! Iubește natura, copacii, păsările, aleargă, latră, și tare mi-aș dori ca toate astea să nu se termine niciodată.

Pentru mine, Cora este Universul meu, completează și echilibrează totul în jur. Știu că are foarte multe lucruri să ne învețe, și văd la ea asta în fiecare zi.

Nu prea îi refuzăm nimic Corei, ci o iubim și o lăsăm să facă ce dorește. Cu mici restricții, cât să nu îi pună în pericol viața sau sănătatea, în rest este liberă să facă ce vrea.

Anul acesta Cora a împlinit 14 ani și am serbat ziua de naștere cu tort, confetti și cadouri. Tot ce îmi doresc este să o avem alături de noi cât mai mult timp, căci ne umple viața și în fiecare zi ne învață să trăim în prezent.

Pentru noi, tu ești păzitoarea prezenței noastre și zâna cea bună care ne protejează și ne iubește. Iar noi, la rândul nostru, te iubim infinit și îți mulțumim că ești parte din viață noastră!