Asigură distracția pisicii tale acasă!

Pisicile se distrează cu mare plăcere, EXACT ca noi, oamenii – uneori chiar mai mult! Din fericire, știm care sunt cele mai bune metode de a-ți distra pisica; îți garantăm că nu vei rămâne NICIODATĂ în pană de idei!

6 SFATURI PENTRU A AVEA O PISICĂ FERICITĂ ȘI VOIOASĂ 

Hai cu jucăriile!

Cui nu-i plac jucăriile? De la console de jocuri la telefoane sau televizor, avem cu toții modul preferat de a uita de griji când suntem acasă. Așa sunt și pisicile – au nevoie de multe accesorii pentru jocuri!

Toate pisicuțele își doresc mai multe mașinuțe electrice decât ar putea urmări și posturi de scărpinat ca să-și antreneze gheruțele. Ba chiar îți poți transforma locuința într-un spațiu de joacă și aventură pentru pisică (ai nevoie de un copac pentru pisici, mai multe posturi de scărpinat, platforme, jucării de atârnat și găuri de ascuns; pisica se poate cățăra, strecura, intra pe dedesubt – orice are chef!)

Cu toate accesoriile copacului, va avea atât de multe puncte de interes, că nu va mai fi interesată să îți distrugă toată mobila din casă! Fă tot posibilul să îi transformi copacul în cea mai interesantă atracție!

Dă-i cât mai multe opțiuni de jucării: obiecte diferite în diverse momente; astfel, va avea mereu ocupație și nu se va plictisi!

Hai la explorat!

Nu trebuie să te concentrezi doar pe jucării electrice și copaci cu multe platforme pentru pisici! Uneori se mulțumește cu o cutie de carton, un tub sau o pungă de carton.

Pisicile sunt exploratori înnăscuți; le place la nebunie să descopere spații noi, ba chiar mai mult, să se  strecoare în tot felul de locuri unde se simt în siguranță și confortabil! Cutiile, tuburile și pungile oferă posibilități nelimitate de jocuri de-a v-ați ascunselea și cucu-bau… Umple niște cutii cu jucării și decupează găuri pentru ca pisica să „vâneze” jucăriile dinăuntru și să le scoată!

Cutiile, tuburile și pungile de hârtie nu te costă nimic și sunt ușor de înlocuit; de aceea, pisica își poate satisface toate nevoile de foșnăit, îndoit și rupt lucruri fără ca mobila din casă să aibă de suferit. Toată lume are de câștigat!

IMPORTANT: nu uita să tai mânerele de la pungile de hârtie înainte de joacă, pentru că sunt periculoase pentru pisici!

Vânătoarea e cea mai distractivă!

Pisicilor le plac jucăriile, gustările și vânătoarea. Cum ar fi să le combini?! Hrana aranjată sub formă de puzzle îi atrage atenția și o stimulează la nivel mental; se distrează cu o jucărie și la final are parte de o gustare! Imaginează-ți cum ar fi să primești câte o ciocolată apetisantă când câștigi jocul preferat de pe telefon! Exact așa se simte și pisica.

Tot în aceeași ordine de idei, ascunde hrana în diverse locuri din casă pentru ca pisica să o  „vâneze”. Astfel, își va pune mintea ȘI corpul la contribuție; nici nu se mai pune vorba de plictiseală!

Să admirăm lumea de la fereastră!

Uneori e distractiv să te uiți pur și simplu pe fereastră la tot ce se petrece afară:  așa fac și pisicile! Să fii atent, totuși, la alte pisici sau animale ar putea-o speria.

Dacă totul decurge bine și îi place să privească pe fereastră, pune un raft sau o piesă de mobilier aproape de geam, de unde poate vedea bine afară. Pisicile adoră să vadă lumea de sus; tot ce ai de făcut e să deschizi jaluzelele și să nu deschizi fereastra, pentru ca pisica să fie în siguranță!

Ajută-ți pisica să se relaxeze!

Știm cu toții că nimic nu e mai relaxant după o zi plină de agitație și aventuri decât să stai tolănit. Nu uita să-i faci spațiul de dormit cât mai relaxant și distractiv!

Patul trebuie să fie extra-confortabil și accesibil la orice moment al zilei. Pisica e mai relaxată când are toate lucrurile necesare la îndemână: hrană, apă, litieră, post de scărpinat, chiar și câteva jucării ici și colo pentru a-și menține mintea activă chiar și când se relaxează! E foarte util să pui în priză difusser-ul FELIWAY Classic aproape de zona de dormit; astfel, se va simți CU ATÂT MAI bine în locul unde se relaxează!

Și, în final…

...nu uita că pisicii îi place cel mai mult să se joace cu prietenul ei preferat, TU! Ești cea mai bună jucărie din lume: copac de cățărat, pat de dormit și prieten de joacă – toate acestea le găsește la tine! Dacă se plictisește de cutii, pungi și jucării electrice, va avea mereu alături cel mai bun prieten din lume, pe TINE, pentru aventuri palpitante!

Vrei să afli ce sunt feromonii? Citește aici!