Deparazitare purici capuse pipeta Vectra3D

Aceasta nu este orice dragoste!

Vă înțelegeți din priviri, mergeți peste tot împreună și ai face orice pentru el! Aceasta este o dragoste adevărată!

Fiecare weekend la munte, fiecare întâlnire cu prietenii din parc, fiecare plimbare e mai frumoasă când îl ai alături pe prietenul tău canin.
De aceeași natură ca și voi se bucură însă și o seamă de paraziți care abia așteaptă să se înfrupte din sângele câinelui tău.

Câinele tău îți face viața atât de bogată! Răspunde-i pe măsură, oferindu-i cea mai completă protecție împotriva paraziților externi.

Deparazitare purici capuse pipeta Vectra3D

Pipeta avansată împotriva unui spectru larg de paraziți externi

Cunoaște pericolele paraziților externi
Puricii, căpușele, țânțarii și flebotomii (muștele de nisip) și muștele de grajd pot fi purtători de bacterii, virusuri sau viermi. Astfel, aceste insecte parazite  îți pot infecta câinele în timpul hrănirii cu sângele său. Pe lângă durere, mâncărimi și inflamații, mușcătura paraziților externi poate provoca și boli grave, unele dintre acestea fiind transmisibile oamenilor (zoonoze).

Țânțarii

O singură mușcătură a unui țânțar infectat cu viermele cardiac poate transmite o larvă a acestuia. Ea va crește treptat și va avansa către inima câinelui, unde va afecta dramatic funcționarea normală a organismului, cu consecințe uneori fatale.

Flebotomii (muștele de nisip) și muștele de grajd

Flebotomii și muștele de grajd pot răspândi leishmanioza. Această boală letală atacă organele interne ale câinelui (ficatul, ganglionii limfatici, rinichii, etc).

Căpușele

Și căpușele pot fi la fel de periculoase. Odată cu încălzirea globală și cu stilul nostru de viață din ce în ce mai mobil, acești dăunători se răspândesc în tot mai multe țări și regiuni și își mențin activitatea pe durate tot mai lungi, chiar și pe timpul iernii.

Câinii sunt ca niște magneți pentru căpușe. Ele se ascund în iarbă înainte de a se agăța de primul mamifer care trece pe lângă ele, urmând apoi să se facă comode într-o zonă prielnică (interiorul coapsei, zona inghinală, axilă sau pulpă). Odată ajunsă acolo, căpușa își va face rezerve de sânge, iar transmiterea bolilor se petrece tocmai în timpul acestei mese de sânge.

Babesioza, spre exemplu, denumită și piroplasmoză, distruge celulele roșii ale câinelui. Acest lucru poate duce la complicații grave și, uneori, fatale, precum anemia sau intoxicația ficatului și a rinichilor. Căpușele sunt și purtătoare de boala Lyme. Inițial, singurul semn în urma mușcăturii este o pată roșie. Aceasta poate fi ușor de depistat pe o piele deschisă la culoare, însă este mult mai dificil de văzut pe pielea închisă la culoare pe care o au deseori prietenii noștri canini. Câteva săptămâni sau luni mai târziu, câinele poate prezenta semne de apatie, letargie sau probleme ale sistemului nervos și ale celui cardiac. Boala Lyme devine din ce în ce mai periculoasă odată cu răspândirea sa de la an la an, fiind transmisibilă și oamenilor.

Citește mai multe despre căpușe aici.

Puricii

Este important să fii vigilent și în ce privește puricii. Mulți câini dezvoltă alergie la mușcăturile lor, ceea ce poate conduce la iritații, căderea părului, mâncărime și alte probleme ale pielii. Puricii pot fi și purtători de viermi lați (tenii). Atunci când câinele tău își scarpină aceste zone iritate, folosește și dinții și înghite puricii, introducând astfel parazitul în corp și contribuind la răspândirea teniilor prin materiile fecale.

Decât să tratezi, mai bine previi!

Proactivitatea este estențială pentru a-ți proteja câinele.

Nu trebuie să te lași intimidat de aceste riscuri – ci doar să fii proactiv!

Folosește pipeta cu efect repelent (de respingere a paraziților externi) Deparazitare purici capuse pipeta Vectra3D

Nu lăsa paraziții externi să vă strice distracția, nici măcar o clipă!

Vectra3D ceva pufos caine deparazitare antiparazitar purici capuse tantari

Mult mai ușor decât o plasă împotriva insectelor!

Aceasta nu este orice fel de protecție.

Tu ce ai prefera? Ca țânțarul să fie omorât după ce te-a mușcat, intrând în contact cu un insecticid din fluxul tău sanguin? Sau ca țânțarul să nici nu se poată apropia prea bine de tine, datorită protecției la nivelul pielii?

Ei bine, și câinele tău, dacă ar putea alege singur, ar prefera să fie protejat de mușcăturile paraziților externi.

Medicul veterinar îți poate oferi pipeta avansată care îți va proteja animalul în mod eficient. Această pipetă cu acțiune rapidă respinge toți paraziții externi (purici, căpușe, țânțari, flebotomi și muște). Acțiunea sa rapidă omoară paraziții înainte ca ei să poată mușca.

Efectul repelent produce senzația unui “platou încins”, pe care paraziții ard și mor repede, odată ce intră în contact cu pielea sau blana câinelui tău. Acest lucru îi împiedică să muște câinele, fiind astfel împiedicată transmiterea de boli vectoriale! Pipetele avansate acționează direct la nivelul blanei animalului, fără a fi nevoie ca substanțele active să intre în circulația sanguină. Asigură-te că alegi un produs ușor de aplicat, durabil și rezistent la apă.

Pipetele avansate îți redau liniștea, iar tu îi poți da prietenului tău patruped toată dragostea pe care o merită!

Funcționarea tuturor soluțiilor antiparazitare de contact (care acționează la nivelul pielii) depinde de buna condiție a stratului uleios subțire de la suprafața pielii, numit de către medicii veterinari film lipidic. Pipeta avansată antiparazitară difuzează în filmul lipidic, protejând astfel întreg corpul prietenulu tău canin. Dacă pielea este lezată, filmul lipidic va fi întrerupt, iar substanțele active antiparazitare nu vor putea ajunge pe tot corpul câinelui tău: traseul lor va fi, pur și simplu, întrerupt. De aceea, este absolut esențial să îi menții pielea într-o stare cât mai bună. Iată tot ce trebuie să știi despre sănătatea pielii prietenului tău patruped.

Ține minte că o deparazitare completă a pufosului cuprinde și deparazitarea internă! Mergi periodic la control la medicul veterinar pentru a fi sigur că îți deparazitezi prietenul canin corect și complet.

Deparazitare purici capuse pipeta Vectra3D